Eczanede Satılan Et Beni İlacı Fiyatı 2024
Eczanede satılan et beni ilacı fiyatı, et beni problemi olan kişilerin tercih ettikleri bir tedavi yöntemidir. Et beni genetik yatkınlığı olan kişilerde daha çok görülür ve eczanelerde satılan et beni ilacı ile kurutulabilir. Sağlık açısından vücuda herhangi bir zararı olmayan benler araştırılarak değişik yöntemlerle tedavi edilir. Et benleri, yüzde ve vücudun değişik bölgelerinde doğum anında olduğu gibi sonradan da çıkabilir. Önemli olan kişilerin et benlerini kesip koparmamalarıdır.
Eczanede Satılan Et Beni İlacı Fiyatı Ne Kadardır?
Eczanede satılan et beni ilacı fiyatı değişiklik gösterir. Et beni tedavisinde kullanılan değişik formlarda birçok ilaç vardır. Ayrı firmalar tarafında üretilen ilaçlar fiyat bakımından da farklıdır. Piyasada dikkat çeken başlıca ilaçların fiyatları aşağıda listelendiği gibidir;
- Aldara %5 krem fiyatı 1.225,94 TL
- Podofilm %25 solüsyon fiyatı 194.75 TL
- Verrutol solüsyon fiyatı 159.78 TL
- Siğilex siğil solüsyonu fiyatı 124,25 TL
- Endwards siğil kalemi fiyatı 54,90 TL
- Benzoxin krem fiyatı 296.66 TL
Ayrıca botox ilacı fiyatı için tıklayınız.
Et Benleri Nedir?
Et beni, büyüklükleri değişiklik gösteren ve vücudun değişik bölgelerinde oluşabilen ciltteki lezyonlardır. Kişilerde ilerleyen yaşlarında daha çok et benine rastlanır. Genetik yatkınlığı olan kişilerde daha yoğun görülür. Et benleri kişide ağrı ve acı hissi vermez. İnsan sağlığı açısından tehlike yaratmaz ve alınması zorunlu değildir. Et beni olan kişiler genellikle estetik açıdan rahatsız olur ve tedavi edilmesini ister.
Et Beni Ne
Et beni Neden Çıkar?
Et beni değişik sebeplerden çıkabilir. Bunlar;
- Vücudun yapısında bulunan kolajen proteini et beni oluşmasına yol açar.
- Genetik nedenlerden dolayı çıkar.
- Gebelik döneminde meydana gelen hormon değişimleri nedeniyle çıkabilir.
- Kilo kontrolü sağlayamayan kişilerde sıklıkla görülür.
- İnsülin seviyesine göre benlerin oluşumu artabilir.
Et Beni Kopması Tehlikeli midir?
Et beni kopması, tıbbi açıdan istenmeyen bir durumdur. Et benini koparmak yoğun kanamaya neden olabileceği gibi, yara yerinin mikrop kapmasına yol açabilir. Özellikle büyük boyutta et beni olan kişiler kıyafet ve takı kullanırken dikkat etmeleri gerekir. Takılma ve sürtünme olursa benin tahriş olmasına neden olur. Tıraş olurken beni keserek kanama yaşamamak için dikkat edilmelidir.
Et Beni Normal Benden Ayrı mıdır?
Et beni normal benden ayrı bir yapıya sahiptir. Et beninin normal benden en kolay şekilde ayrılan özelliği kökünün olmamasıdır. Çok küçük bir sap sayesinde vücuda tutunur. Et beninin yapısı diğer benlere göre çok yumuşaktır. Çoğunlukla kişinin ten rengiyle aynı renge sahiptir, nadiren koyu renkli et benleri de oluşur. Genellikle düz bir yapıya sahiptir, az sayıda et beni pütürlü olur.
Et Beni Tedavi Şekilleri Nelerdir?
Et beni tedavi şekilleri;
- Kriyoterapi: Dondurma yöntemidir, ben dondurularak kopması sağlanır.
- Eloktrocerrahi: Yüksek enerji verilerek ben alınır.
- Ligasyon: Boğma işlemi uygulanarak ben düşürülür.
- Cerrahi
- Eczanede satılan et beni ilacı kullanılarak et beni düşürülür.
Et Beni İçin Hastanelerde Hangi Bölüme Gidilir?
Et beni vücuda zarar vermeyen lezyonlar olarak görülse de öncelikle kontrolünün yapılıp, emin olunması gerekir. Et beni için hastanelerin dermatoloji bölümlerine başvurulması gerekir. Dermatologlar, et beni için gelen hastalarına özel dermaskopik aletleri ile inceleme yaparak, ben hakkında bilgi verir. Hastanın et beninde sağlık açısından zararlı bir durum olmadığını teşhis ettiğinde tedavisi için yönlendirir. Doktor kontrolünde yapılan tedavi her zaman en güvenilir yoldur.
Et Beninin Evde Kontrolü Nasıl Yapılır?
Et benlerinin bir kısmı kendiliğinden düşebilir, bir kısmı da istenilirse tedavi edilerek alınır. Et beni olan kişiler öncelikle evde ben kontrollerini kendileri yapabilir. Doktorlar vücutta bulunan benlerin düzenli olarak gözlenmesi gerektiğini belirtir. Et beni olarak tanımlanan benler zararsızdır istenilirse, ilaç tedavisiyle kurutulabilir ya da diğer uygulama seçenekleri kullanılarak alınabilir. Vücuttaki benler incelendiğinde kenarlarında farklı görüntüleri varsa, değişik renk tonlarına sahipse kontrol edilmesi için dermatoloji bölümüne başvurulmalıdır.
Et Beni Tedavisi Ne Zaman Yapılmalı?
Et beni tedavisini, sonbahar ve ilkbahar aylarında yaptırmak daha uygundur. Böylece düşen et beninin altında kalan bölüm daha az güneş ışını alır ve iz kalma riski ortadan kalkar. Doğru şekilde araştırılıp, tedavi edilen ben yerlerinde hiçbir iz kalmaz. Eczanede satılan et beni ilaçları kullanılmadan önce detaylı bir şekilde araştırılmalı, doktor tavsiyesi alınarak önerilen şekilde kullanılmalıdır.