Zeytin Pamukçuk İlacı Fiyatı 2023

Zeytin Pamukçuk İlacı Fiyatı
Zeytin pamukçuk ilacı fiyatı, zeytin pamukçuk ilacı, zeytin ağaçlarında pamuklu bitler görüldüğü zaman kullanılır. Zeytin ağaçlarında budama yapılmadığı dönemlerde, özellikle ilkbaharda ağaçların çiçeklenmeye başladığı zaman oluşabilen pamukçuk bitleri bitkiye zarar verir. Zeytin pamukçuk bitleri zeytin yetiştirilen her kesimde görülebilir. Hastalığa neden olan bitler 2-3 mm boylarında ve ağustos böceğine benzeyen görüntüsüyle kendini belli eder. Zeytin pamukçuk ilacı kullanılarak bitkiler bu hastalıktan kurtarılabilir.
Zeytin Pamukçuk İlacı Ne Zaman Kullanılır?
Zeytin pamukçuk ilacı hastalık bitkiye zarar verdiği fark edildiğinde kullanılmalıdır. Bu ilaçtan tamamıyla fayda görebilmek için en uygun dönem bitlerin görülmesinde 10 gün sonra başlanmalı ve çiçeklenme zamanına kadar kullanılmış olmalıdır. Zeytin ağacında pamukçuk bitleri çoğunlukla mart, nisan ve mayıs aylarında yani ilkbahar döneminde görülür. Zeytin yetiştiricileri bu aylarda çok dikkatli kontrollerini yapmalı ve mücadeleye başlamalıdır.
Zolgensma ilacı fiyatı için tıklayınız.
Zeytin Pamukçuk İlacı Fiyatı Nedir?
Zeytin Pamukçuk İlacı Fiyatı, piyasada birçok markada ve değişik miktarlarda ilaç bulunur. Kullanılan ağaçların sayısına ve hastalığın yayılma yoğunluğuna göre ilaç miktarına karar verilir. Zeytin pamukçuk ilaç fiyatları ilaçların markalarına göre değişiklik gösterir. Fakat hepsinin etken maddesi aynı olduğu için, hangisi ekonomik gelirse o marka tercih edilir. İlaç fiyatları 0,5 litre 80 TL, 1 litre 115 TL, 2 litre 170 TL, 5 litre 330 TL ortalama fiyatlarda piyasalarda bulunur. İlaç kullanılacak miktara göre hesaplanarak satın alınır.

Zeytin Pamukçuk İlacının Etken Maddesi Nedir?
Zeytin pamukçuk ilacının etken maddesi, marka olarak değişik adlarda piyasada bulunan bütün ilaçlarda aynıdır. Zeytin pamukçuk ilacında kullanılan etken madde insektisit maddesidir. İlaç içeriği hepsinde aynı olduğu için x markası ya da y markası olmasının bir önemi yoktur. Önemli olan güvenilir noktalardan, uygun fiyatlarda alınan ilacı, doğru zamanda kullanarak mücadeleye başlamaktır.
Zeytin Pamukçuğu ile Nasıl Mücadele Edilir?
Zeytin pamukçuğu ile 2 çeşit mücadele şekli vardır. Bunlar;
- Kültürel mücadele: Zeytin ağaçlarının bakımı teknik olarak tüm kurallara uygun şekilde, özenle ve zamanında yapılmalıdır. Ağaçlar, budama yapılmalı, gerekli miktarda gübrelenmeli ve sulanmalıdır.
- Kimyasal Mücadele: İlkbahar aylarında ağaçlar kontrol edilmeli ve zeytin pamukçuğuna rastlanırsa 10 gün sonra başlamak üzere ağaçların çiçeklenmeye başlama süresine göre ilaçlama yapılır.
Zeytin Pamukçuğunun Zararları Nelerdir?
Zeytin pamukçuğunun zararları, zeytin pamuklu biti ya da halk arasında unlu bitte denilen hastalık ağaçların çiçek açmasını ve dolayısıyla zeytin vermesini engeller. Hastalık için acilen önlem alınmazsa ağacın tohumlarının hepsine sarar ve kurumasına neden olur. Zeytin ağaçlarından alınan verimlilik biter. Zeytincilik ile geçimini sağlayan kişiler maddi zarara uğrar ve sıkıntılı bir sene geçirir.

Zeytin Pamukçuk İlacı Nasıl Kullanılır?
Zeytin pamukçuk ilacı, ilaçlama yapılmadan önce pamukçuk olan ağaçlar dikkatle incelenir. Pamuklu bitinin ağaçta bulunan yerleri tespit edilir ve sadece bu bölgeler ilaçlanır. Kimyasal mücadelede bakanlık tarafından yapılan çalışmalarda, kullanılacak ilaçlar önerilir ve hangi dozda kullanılması gerektiği açıklanır. Bu açıklamalar dikkate alınarak doğru ilaç seçimi yapılır ve belirtilen dozda ilaçlama tamamlanır.
Zeytin pamukçuk İlacının Etki Süresi Nedir?
Zeytin pamukçuk ilacının üzerinde belirtilen dozu ayarlandıktan sonra su ile karıştırılır. Hazırlanan karışım, hidrolik bahçe pülverizatörü ya da motorlu bahçe pülverizatörüne doldurularak kullanılır. İlaçlama yapılırken, sıvı pamukçukların üzerine değecek şekilde sıkılmalıdır. Pamukçuk ilacının etki süresi 21 gündür. Bu nedenle 20 gün beklenerek zeytin ağaçlarında düzelme görülmezse, tekrar ilaçlama yapılır.
Zeytin Pamukçuk Biti Gelişimi Nasıldır?
Zeytin pamukçuk biti gelişim süreci kış aylarında ağaçların kabuklarında, çatlak yerlerinde, sürgün yerlerinde ergen olarak başlar. Mart ayında bulaştıkları noktalara yumurta bırakır. Daha sonra yayılarak değişik bölgelere de yumurta bırakarak aktifleşir. Açılan yumurtalar tomurcuklarda beslenir. Ağaçların güçsüzleşmesine ve çiçeklerinin dökülmesine sebep olur.
Zeytin Pamukçuk İlacı Kullanırken Nelere Dikkat Edilir?
Zeytin pamukçuk ilacı kullanırken dikkat edilmesi gerekli noktalar;
- İlaçlama yapacak kişinin mutlaka maske kullanması zorunludur. Aksi takdirde zehirlenme vakaları yaşanır.
- İlaçlarla temas edilmesi insan vücuduna zarar verir. Bu nedenle mutlaka eldiven, şapka ve gözlük takılarak önlem alınmalıdır.
- Güneşin etkili olmadığı sabah ya da akşam saatlerinde, rüzgârsız havalarda ilaçlama yapmaya özen gösterilmeli.
- İlaçlama yapılırken yanıcı ürünler bulunmamalıdır.
- Çiçek açan ağaçlarda ilaçlama yapmayarak, arılar koruma altına alınmalıdır.
- Zeytin pamukçuk ilacı, pamukçuklarının olduğu bölgeye yoğun bir şekilde sıkılmalıdır
- İlaçlama yaparken ve sonrasında bulantı ya da baş dönmesi gibi durumlar yaşanırsa tıbbi yardım alınmalıdır.
Hepsiburada zeytin pamukçuk ilacı fiyatı için tıklayınız.